Nieuws

29/11

De volgende maatregelen gelden per direct binnen onze praktijk:
- gebruik van mondneusmasker in de wachtkamer en behandelruimtes. In de oefenzaal kunt u tijdens het trainen het masker afdoen
- handen desinfecteren bij binnenkomst
- 1,5mtr afstand t.o.v. elkaar te houden
- desinfecteren van materialen/toestellen direct na gebruik
- gebruik QR-code voor Fit en Fysio uren (niet bij fysiotherapeutische afspraken)
- kom niet bij Corona-gerelateerde klachten, laat u in dat geval testen bij de GGD
- voor het maken van afspraken vragen wij u niet naar de praktijk te komen maar te bellen of een mail te sturen.03/11

Vanaf 6-11 november is het gebruik van mondkapjes verplicht bij bezoek aan de fysiotherapeut. In de oefenzaal is het gebruik van mondkapjes niet noodzakelijk. Wij vragen u bij binnenkomst, in de wachtruimte en in de behandelkamer een mondkapje te dragen.

Bij de Fit en Fysio lessen is een geldige QR-code verplicht, de fysiotherapeut kan hierom vragen. Voor behandelingen fysiotherapie is een QR code niet verplicht.

Ten alle tijde vragen wij u om afstand te houden en bij Corona-gerelateerde klachten te laten testen bij de GGD.14/05

Hervatting Trainingsuren

Vanaf 20-5 starten wij weer met de Fit en Fysio Trainingen. Er zijn nog wel beperkingen in het aantal mensen dat tegelijk kan trainen en de standaard Coronamaatregelen blijven van toepassing: handen desinfecteren, afstand houden en niet komen als je klachten hebt.

Via de website kan worden ingeschreven voor de lessen. We werken met het 40min rooster met maximaal 6 personen. Zodra je inschrijft zal het abonnement weer worden geactiveerd. Fit en Fysio Aqua en de loopgroep worden nog niet opgestart.

Fijn dat er weer mogelijkheden zijn om te trainen en hopen dat iedereen gezond blijft. We zien iedereen weer graag!

Team Fit en Fysio14/12

Fysiotherapie geopend tijdens Lockdown

Op dit moment is er sprake van een nieuwe Lockdown in Nederland. Fysiotherapie valt onder medische beroepen en niet onder de contactberoepen en blijven wij geopend. Fit en Fysio Trainingsgroepen zijn vervallen.

Wij vragen u alleen te komen als u geen Coronagerelateerde klachten heeft, maak gebruik van een mondkapje in de wachtkamer en de behandelkamer en houd afstand tot personeel en andere personen. Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Uw fysiotherapeut heeft de mogelijk tot tele-consult.

Vanwege drukte kunnen we niet altijd alle telefoontjes beantwoorden; spreek de voicemail in of stuur een e-mail naar info@fysioneede.nl of via het webformulier of de website.06/11

De fysiotherapiepraktijk is geopend voor Training en Behandeling. Voor het maken van afspraken kunt ons bellen of een mail sturen, gelieve niet naar de praktijk te komen voor het maken van afspraken.

Verder gelden de volgende regels:
- draag een mondkapje in de wachtkamer en behandelkamer
- desinfecteer uw handen bij binnenkomst
- neem een grote handdoek mee voor gebruik op de behandelbank
- bij Corona-gerelateerde klachten van u of uw huisgenoten komt u NIET
- als u getest wordt op Corona komt u NIET, wacht tot de uitslag bekend is
- kom op de afgesproken tijd; niet eerder en niet later zodat de wachtkamer niet te vol raakt. Neem geen begeleider mee naar binnen.
- voor het oefenen in de oefenzaal geldt geen mondkapjesplicht- wel in de wachtruimte, kleedruimte en behandelkamer
Samen houden we het gezond!18/06

Binnen Fit en Fysio zijn er twee gespecialiseerde longfysiotherapeuten die continu geschoold worden in de revalidatie van Corona patiënten. Gezien de brede problematiek waarmee een Corona patiënt mee te maken kan hebben werken deze therapeuten in een multidisciplinair netwerk zodat de patiënt efficiënt begeleidt kan worden.30/04

De komende periode zal de fysiotherapeutische zorg "behoedzaam en stapsgewijs" worden opgeschaald. Daarbij zullen de fysiotherapeuten zo veilig mogelijk te werk gaan door de geldende hygiënemaatregelen in acht te nemen en in bepaalde gevallen persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken.

Wij starten de praktijk op volgens een stappenplan. Ook zal de praktijkruimte aangepast worden met o.a. gescheiden in- en uitgangen, ruime afstand tussen oefentoestellen en beperkte wachtruimte. Wij vragen u dringend niet naar de praktijk te komen voor een afspraak maar te bellen of te mailen om te overleggen hoe en wanneer u behandeld kunt worden. Behandelen op afstand blijft nog steeds van toepassing.

We zijn blij dat we meer kunnen doen maar we blijven voorzichtig voor uw en onze gezondheid!14/04

Als een fysiotherapeut je behandelt, dan is er meestal lichamelijk contact en komen patiënt en behandelaar ook dicht bij elkaar. Kortom, er is dan een te grote kans op besmetting met het coronavirus voor allebei. Daarom behandelen fysiotherapeuten hun patiënten niet meer in de praktijk, tot zeker 28 april. Tot dan kan je fysiotherapeut je in veel gevallen wel op afstand behandelen, of helpen met de oefeningen die je moet doen. Op afstand betekent: per telefoon of via een videoverbinding. Vraag ons naar de mogelijkheden

Als je klacht echt niet kan wachten
Heb je een plotselinge ondraaglijke klacht, of kun je door een aandoening echt niet zonder fysiotherapie? Dan kun je bij uitzondering misschien wél in de praktijk behandeld worden, of komt de fysiotherapeut bij je langs. De fysiotherapeut bepaalt of behandeling nodig is.

In dat geval zal de fysiotherapeut eerst beoordelen of je misschien besmet bent met het coronavirus. Ook als je geen ziekteverschijnselen hebt, dan kun je namelijk wel besmettelijk zijn voor anderen. De fysiotherapeut zal tijdens de behandeling persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken.

Zodra het besmettingsgevaar voorbij is, zullen wij je direct weer ontvangen. We raden je aan om tot dat moment zoveel mogelijk te blijven bewegen! Je kunt bij ons een Fit en Fysio Online programma volgen voor maar €10,00 per maand: wekelijks krijg je work-outs die voor iedereen te doen zijn!

Heeft u verder vragen? Dan zijn wij te bereiken via 0545-296066/294499 of per mail: info@fysioneede.nl. Vanwege afwezigheid kunnen wij niet altijd de telefoon beantwoorden; spreek de voicemail in en u wordt terug gebeld.

Blijf gezond! Blijf in beweging!
instagram: #ikbenfysio19/03

CORONA-UPDATE (20-3-2020)

Op advies van onze beroepsvereniging en het ministerie VWS blijven wij open voor 1-op-1 NOODZAKELIJKE fysiotherapeutische zorg.

Op advies van het RIVM verzoeken wij u bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts thuis te blijven en uw afspraak te annuleren. Dit mede omdat wij ook een kwetsbare patiëntenpopulatie hebben die in onze praktijk behandeld wordt

Is uw behandeling niet noodzakelijk, of bent u niet in de mogelijkheid om in de praktijk te komen, maar heeft u wel vragen? Dan bestaat er een mogelijkheid om een telefonisch consult/video consult in te plannen. Hierbij kunt u denken aan advies, bepaalde oefeningen of het opstellen van een oefenprogramma voor thuis. Hiermee hopen we u zonder besmettingsgevaar zo goed mogelijk op de been te houden.

Voor de chronische patiënten die niet naar de praktijk kunnen komen (bijvoorbeeld hart-, vaat-,long- en oncologie patiënten ) zal er middels tele-consult begeleiding blijven. Deze mensen worden door de fysiotherapeut benaderd.

Voor de Fit en Fysio Beweegroepen gaan wij een Thuis-beweegprogramma maken. Ook deze groep krijgt bericht per e-mail.

Heeft u verder vragen? Dan zijn wij te bereiken via 0545-296066/294499 of per mail: info@fysioneede.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet altijd direct de telefoon beantwoorden; spreek de voicemail in en u wordt terug gebeld.

Blijf gezond! Blijf in beweging!
instagram: #ikbenfysioPages