Nieuws

18/06

Binnen Fit en Fysio zijn er twee gespecialiseerde longfysiotherapeuten die continu geschoold worden in de revalidatie van Corona patiënten. Gezien de brede problematiek waarmee een Corona patiënt mee te maken kan hebben werken deze therapeuten in een multidisciplinair netwerk zodat de patiënt efficiënt begeleidt kan worden.30/04

De komende periode zal de fysiotherapeutische zorg "behoedzaam en stapsgewijs" worden opgeschaald. Daarbij zullen de fysiotherapeuten zo veilig mogelijk te werk gaan door de geldende hygiënemaatregelen in acht te nemen en in bepaalde gevallen persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken.

Wij starten de praktijk op volgens een stappenplan. Ook zal de praktijkruimte aangepast worden met o.a. gescheiden in- en uitgangen, ruime afstand tussen oefentoestellen en beperkte wachtruimte. Wij vragen u dringend niet naar de praktijk te komen voor een afspraak maar te bellen of te mailen om te overleggen hoe en wanneer u behandeld kunt worden. Behandelen op afstand blijft nog steeds van toepassing.

We zijn blij dat we meer kunnen doen maar we blijven voorzichtig voor uw en onze gezondheid!14/04

Als een fysiotherapeut je behandelt, dan is er meestal lichamelijk contact en komen patiënt en behandelaar ook dicht bij elkaar. Kortom, er is dan een te grote kans op besmetting met het coronavirus voor allebei. Daarom behandelen fysiotherapeuten hun patiënten niet meer in de praktijk, tot zeker 28 april. Tot dan kan je fysiotherapeut je in veel gevallen wel op afstand behandelen, of helpen met de oefeningen die je moet doen. Op afstand betekent: per telefoon of via een videoverbinding. Vraag ons naar de mogelijkheden

Als je klacht echt niet kan wachten
Heb je een plotselinge ondraaglijke klacht, of kun je door een aandoening echt niet zonder fysiotherapie? Dan kun je bij uitzondering misschien wél in de praktijk behandeld worden, of komt de fysiotherapeut bij je langs. De fysiotherapeut bepaalt of behandeling nodig is.

In dat geval zal de fysiotherapeut eerst beoordelen of je misschien besmet bent met het coronavirus. Ook als je geen ziekteverschijnselen hebt, dan kun je namelijk wel besmettelijk zijn voor anderen. De fysiotherapeut zal tijdens de behandeling persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken.

Zodra het besmettingsgevaar voorbij is, zullen wij je direct weer ontvangen. We raden je aan om tot dat moment zoveel mogelijk te blijven bewegen! Je kunt bij ons een Fit en Fysio Online programma volgen voor maar €10,00 per maand: wekelijks krijg je work-outs die voor iedereen te doen zijn!

Heeft u verder vragen? Dan zijn wij te bereiken via 0545-296066/294499 of per mail: info@fysioneede.nl. Vanwege afwezigheid kunnen wij niet altijd de telefoon beantwoorden; spreek de voicemail in en u wordt terug gebeld.

Blijf gezond! Blijf in beweging!
instagram: #ikbenfysio19/03

CORONA-UPDATE (20-3-2020)

Op advies van onze beroepsvereniging en het ministerie VWS blijven wij open voor 1-op-1 NOODZAKELIJKE fysiotherapeutische zorg.

Op advies van het RIVM verzoeken wij u bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts thuis te blijven en uw afspraak te annuleren. Dit mede omdat wij ook een kwetsbare patiëntenpopulatie hebben die in onze praktijk behandeld wordt

Is uw behandeling niet noodzakelijk, of bent u niet in de mogelijkheid om in de praktijk te komen, maar heeft u wel vragen? Dan bestaat er een mogelijkheid om een telefonisch consult/video consult in te plannen. Hierbij kunt u denken aan advies, bepaalde oefeningen of het opstellen van een oefenprogramma voor thuis. Hiermee hopen we u zonder besmettingsgevaar zo goed mogelijk op de been te houden.

Voor de chronische patiënten die niet naar de praktijk kunnen komen (bijvoorbeeld hart-, vaat-,long- en oncologie patiënten ) zal er middels tele-consult begeleiding blijven. Deze mensen worden door de fysiotherapeut benaderd.

Voor de Fit en Fysio Beweegroepen gaan wij een Thuis-beweegprogramma maken. Ook deze groep krijgt bericht per e-mail.

Heeft u verder vragen? Dan zijn wij te bereiken via 0545-296066/294499 of per mail: info@fysioneede.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet altijd direct de telefoon beantwoorden; spreek de voicemail in en u wordt terug gebeld.

Blijf gezond! Blijf in beweging!
instagram: #ikbenfysio27/01
Voor 2020 hebben wij met alle (gangbare) zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten. Controleer altijd uw zorgpolis onder welke voorwaarden u fysiotherapie vergoedt krijgt. Uw fysiotherapeut kan dit niet voor u nagaan.


06/09
We hebben veel Fit en Fysio trainingsuren. Afhankelijk van de drukte en de beschikbaarheid van personeel en ruimtes maken we een planning. Voor de meest actuele tijden kunt u op de website kijken of navragen aan uw fysiotherapeut.


02/07
Onze schoudertherapeut heeft een speciaal spreekuur voor schouderklachten. Wilt u snel en deskundig advies, meld u aan! De schoudertherapeut werkt samen met de schouderpoli van OCON (ZGT Hengelo / Almelo) en MST Enschede.


04/04
Binnen de praktijk bieden wij Fit en Fysio Aqua aan. Op woensdagochtend kan er onder begeleiding van een Fit en Fysio trainer/fysio geoefend worden in het water. Het voordeel van het bewegen in het water is o.a. dat het verwarmt is en het lichaamsgewicht gedragen wordt door het water. Fit en Fysio Aqua kan tegen zeer geringe kosten bij het Fit en Fysio abonnement afgesloten worden.


20/03
Vallen is een van de grootste gezondheidsrisico´s bij ouderen. De Sportfederatie Berkelland is in de praktijk in Neede gestart met het valpreventieprogramma `Beweegzeker`gestart. Een enthousiaste groep krijgt gedurende 12 weken kennis en vaardigheden aangeleerd rondom het voorkomen van een val