Nieuws

27/01
Wij hebben met bijna alle zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten. Uitzondering: met De Friesland Zorgverzekeraar en Caresq (Promovendum, National Academic en Besured) hebben wij geen overeenkomst. Controleer vooraf of onze praktijk een overeenkomst heeft om misverstanden te voorkomen. U kunt altijd door ons geholpen worden, ook zonder overeenkomst wordt een groot deel van de behandeling vergoed.


20/09

Fysiotherapie bij COPD

Fysiotherapie bij ernstige COPD wordt in 2019 uit de basisverzekering vergoed vanaf de eerste behandeling, tot maximaal 70 behandelingen.

Wie ernstige COPD heeft en oefentherapie ondergaat, moet in 2018 de eerste 20 behandelingen nog zelf betalen. Mogelijk worden deze behandelingen vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Wat verandert er?

Oefentherapie bij ernstige COPD wordt in 2019 uit de basisverzekering vergoed vanaf de eerste behandeling. U moet er wel rekening mee houden dat er bij deze indicatie een maximum aantal behandelingen vergoed wordt. In het eerste behandeljaar zijn dit er maximaal 70 bij de meest ernstige vorm van COPD. In de jaren daarna is het aantal behandelingen dat wordt vergoed lager en ook afhankelijk van de ernst van de COPD. Let op: aangezien deze behandeling vanaf 2019 wordt vergoed vanuit de basisverzekering, valt deze vergoeding onder het eigen risico.06/09
We hebben veel Fit en Fysio trainingsuren. Afhankelijk van de drukte en de beschikbaarheid van personeel en ruimtes maken we een planning. Voor de meest actuele tijden kunt u op de website kijken of navragen aan uw fysiotherapeut.


02/07
Onze schoudertherapeut heeft een speciaal spreekuur voor schouderklachten. Wilt u snel en deskundig advies, meld u aan! De schoudertherapeut werkt samen met de schouderpoli van OCON (ZGT Hengelo / Almelo) en MST Enschede.


31/05
De gehele maand juni kan iedere abonnee of fysiotherapie klant gratis meedoen met Fit en Fysio Aqua! Fit en Fysio Aqua op woensdagen van 11.15u, zwembad Neede, Vooraf aanmelden via website (afspraken) of via de fysio


22/05
Casandra Roos, fysiotherapeut bij Fit en Fysio heeft de Parkinsonscholing gevolgd. Hiermee is zij ook lid geworden van het ParkinsonNet in deze regio. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Ruim 3.000 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en parkinsonverpleegkundigen), verdeeld over 69 regio's zijn aangesloten bij dit netwerk.


04/04
Sinds april zijn we gestart met Fit en Fysio Aqua. Op woensdagochtend kan er onder begeleiding van een Fit en Fysio trainer/fysio geoefend worden in het water. Het voordeel van het bewegen in het water is o.a. dat het verwarmt is en het lichaamsgewicht gedragen wordt door het water. Fit en Fysio Aqua kan tegen zeer geringe kosten bij het Fit en Fysio abonnement afgesloten worden.


20/03
Vallen is een van de grootste gezondheidsrisico´s bij ouderen. De Sportfederatie Berkelland is in de praktijk in Neede gestart met het valpreventieprogramma `Beweegzeker`gestart. Een enthousiaste groep krijgt gedurende 12 weken kennis en vaardigheden aangeleerd rondom het voorkomen van een val